Cum sa verifici uleiul de motor?

Majoritatea soferilor trec cu vederea verificarile periodice ale uleiului de motor. Din cauza aceasta, masinile lor risca sa sufere uzura si daune majore, care in timp duc la cheltuieli foarte mari. Asa ca tine minte: O verificare pe luna, tine masina struna!
Sfatul nostru este sa verifici nivelul uleiului de motor lunar, mai ales inaine de o calatorie mai lunga cu masina. Verificarea nu o sa-ti dea batai de cap. Nu ai nevoie decat de o carpa curata sau servetele, o cutie de ulei, o palnie si niste manusi de unica folosinta.
Pasul 1: Parcheaza-ti masina pe un teren plan, inchide motorul si asteapta putin ca acesta sa se raceasca.
Pasul 2: Ridica si fixeaza capota.
Pasul 3: Gaseste tija de masurare a uleiului: de obicei, aceasta este colorata (de multe ori galben sau alb) si din material plastic. Daca nu reusesti sa o localizezi, verifica manualul de utilizator.
Pasul 4: Verifica uleiul de motor. Scote tija de masurare a uleiului, curat-o bine cu un prosop si urmareste liniile de marcaj de pe acesta.

Cum sa verifici nivelul uleiului de motor?
Reintrodu tija in ulei, scoate-o si verifica nivelul uleiului – daca nivelul este sub linia inferioara a tijei, va trebui sa suplimentezi rezervorul, fara a depasi nivelul maxim.
Daca observi vreodata ca tija s-a innegrit, nu trebuie sa-ti faci griji, acesta nu si-a pierdut din calitate.
Cum sa umpli uleiul de motor?
Pune tija de masurare la loc, insa ai mare grija ca aceasta sa fie curata inainte de a fi introdusa in motor.
Scoate capacul rezervorului (situat de regula pe motor). Daca nu reusesti sa o localizezi, verifica manualul de utilizator.
Foloseste o palnie curata. Daca nu ai una, intoarce recipientul cu susul in jos.
Toarna cantitatea potrivita.
Pune-i din nou capacul.
Verifica din nou nivelul si asigura-te ca ramane sub marcajul maxim. Daca umpli prea mult rezervorul s-ar putea sa deteriorezi catalizatorul. Prima data toarna o cantitate mai mica si apoi repeta procedura.


Pentru o oferta detaliata și personalizata, va asteptam la Gammis

BRANDURI DISTRIBUITE

Back to top