Ce este un ulei de motor

Partile din metal ale motorului au de suferit sub efectul frecarii. Acest lucru genereaza caldura si duce la uzura lor prematura. Situatia este asemanatoare schiului nautic. Flotabilitatea apei te ajuta sa aluneci mai usor pe valuri. Acelasi principiu se aplica si in cazul uleiului din motorul masinii tale. Uleiul reduce efectele frecarii dintre organele mobile. Drept rezultat, acestea se uzeaza mai incet si nu se incalzesc. Uleiul reduce gradul frecarii, lucru care imbunatateste performantele motorului si reduce consumul de combustibil.

Iar asta nu e tot. Uleiul protejeaza motorul impotriva coroziunii si aciditatii. De asemenea, ajuta la reducerea temperaturii motorului.

In ultimul rand, uleiul inlatura impuritatile care se pot acumula in timp (cenusa, praf sau particule de uzura), ceea ce ajuta la mentinerea gradului de performanta al motorului.

Uleiul pe care il folosesti are, de obicei, o baza de 70% ulei si restul de 30% aditivi.

Aditivii au cateva proprietati esentiale:

Aditivii antioxidare cresc capacitatea uleiului de a rezista la temperaturi inalte, ceea ce duce la extinderea intervalului de schimb de ulei.

Alti aditivi mentin proprietatile lubrifiante ale uleiului.

Aditivii de curatare a motorului previn formarea depunerilor, de aceea pastreaza motorul curat si ii mentin performantele la acelasi nivel, pe toata durata vietii lui.

Aditivii antispumare previn formarea spumei si secarea pompei de ulei.

Aditivii antiinghet ajuta uleiul sa ramana fluid la temperaturi joase, permitand pornirea usoara a motorului.

Aditivii antiuzura cresc durata de viata a motorului prin crearea unei bariere protectoare la suprafata pieselor.

Aditivii de extrema presiune cresc rezistenta la uzura si reduc frecarea.

In cele din urma, aditivii anticoroziune nu permit acidului, apei sau aerului sa atace partile din metal. Asta inseamna ca motorul masinii tale ramane tanar pentru mai mult timp.

Pentru o oferta detaliata și personalizata, va asteptam la Gammis

BRANDURI DISTRIBUITE

Back to top